De små grå synger

Musik og hjernen – foredragskoncert med hjerneforsker Jan Kehler      jke_LThumb

Hvad er musik? Og hvorfor påvirker den os så meget? Kammerkoret Musica kaster sig ud i at besvare nogle af de store spørgsmål i foredragskoncerten “De små grå synger”. Sammen med hjerneforsker Jan Kehler undersøger vi, hvorfor og på hvilken måde musik påvirker os – og hvorfor vi har brug for musik til at skabe mening og sammenhæng.

Hjernen er vores vigtigste – og på samme tid måske det mindst forståede – organ. Den er kilde til gys og fryd og kontrollerer vores krop og sanser i en grad, vi sjældent erkender.

I løbet af koncerten hører vi om hjernens virkemåde gennem forskellige temaer knyttet til musik: Om hvordan musik virker gennem vores forventninger til harmonik, melodik og rytme, om musikkens sammenhæng med hukommelsen, om dens ”skjulte” indvirkning på os i hverdagen, og om musikkens betydning for vores følelse af fællesskab – måske er musik ligefrem afgørende for vores overlevelse?

Koncerten veksler mellem korsatser og anekdoter fra videnskabens verden om hjernen, og publikum kan forvente både overraskelser og små ”eksperimenter” der illustrerer pointerne. Programmet rummer både klassiske korværker og nyere musik (som Monteverdi, Nørgård, Whitacre, mv.).

Koncerten opføres fra april – november 2019. For bookning og yderligere information kontakt Amanda Fossat: amanda.fossat@gmail.com