Påske / Allehelgen

Påske / Allehelgen med Musica

Musica har gennem de sidste år arbejdet med og udviklet et program, der enten kan synges som et rent passionsprogram Langfredag eller Allehelgen eller som et påskeprogram, der følger påskedagene fra Jesu indtog i Jerusalem over indstiftelsen af nadveren, korsfæstelsen og påskedags jubel over genopstandelsen.allehelgenkoncert2014

I passionsudgaven er Palestrinas Missa pro Defunctis den gennemgående røde tråd, der suppleres med værker fra renæssance og nyere tid. Denne udgave kan også synges til Allehelgen og omfatter bl.a. værker af Mauersberger og Monteverdi.

I 2017 har Musica lavet påskeudgaven i en ren renæssanceversion med satser af Palestrina, Monteverdi, Gabrieli og William Byrd, og i 2018 er denne udgave udvidet med satser af nyere komponister som Sven Erik Bäck, August Söderman, Knut Nystedt og Merete Kuhlmann. Det er den samme udgave vi vil opføre i 2019.

Musikken suppleres med oplæsninger af bibelteksterne eller af korsatsernes tekster. Afhængig af rummet synges satserne i forskellige opstillinger, alt efter hvad der understreger stemningen i den enkelte sats.