Fra klassicisme til neoklassicisme

Kammerorkestret Musicas forårsprojekt 2019 består af 3 klassikere fra hvert sit århundrede

  • Mozart: Serenade for blæsere KV 388
  • Tchaikovskij: Strygerserenade C-dur opus 48
  • Prokofiev: ”Klassisk” symfoni D-dur opus 25

Musica lægger vægt på at skabe udfordringer for alle medlemmerne – og en varieret oplevelse for publikum. Derfor vil vores programmer ofte bestå af satser kun for strygere, satser kun for blæsere, og satser hvor både strygere og blæsere medvirker.

W. A. Mozarts produktion af kammermusik for blæsere er nok ikke den mest kendte del af hans værker, men ikke desto mindre charmerende musik, tænkt til underholdning og med Mozarts altid genkendelige tone. Serenaden for 8 blæsere i c-moll KV 388 fra 1782 eller 1783 er et typisk eksempel.

Petr Tchaikovskij skrev sin strygerserenade i 1880. Især førstesatsen viser tydelig inspiration fra Mozart med den karakteristiske langsomme indledning.

Sergei Prokofiev skrev sin første symfoni i 1916-1917. Symfonien er stærkt inspireret af Haydn, bl.a. med et for samtiden ganske lille orkester. Og han gav selv symfonien titlen ”Den klassiske”. Han brugte senere 3. satsen ”Gavotte” i sin ballet Romeo og Julie.

Kammerorkestret Musica er et nystiftet kammerorkester baseret i København. Ideen er at skabe et orkester for konservatorie- og MGK-studerende, konservatorieuddanede musiklærere og meget dygtige amatører. Orkestret vil spille værker for orkester i Haydn/sinfonietta-størrelse og mindre, herunder værker kun for strygere og værker kun for blæsere.

Orkestret debuterede i oktober 2018 med 2 koncerter med værker af Enescu, Carl Nielsen og Wagner, og i december 2018 opførte orkestret Mozarts Requiem sammen med Kammerkoret Musica, som fremover vil være orkestrets faste partner en gang om året. Læs mere om orkestret her.

Kammerorkestret Musica dirigeres af Filipe Carvalheiro, som er uddannet i Portugal og USA hos bl.a. Donato Renzetti og Jorma Panula. Filipe har boet i Danmark siden 2009 og bl.a. dirigeret det Kongelige Operakor og koret ved Opera Hedeland. Læs mere om Filipe her.

Koncerterne i forårsprojektet opføres på 2 af på disse datoer:

  • Lørdag den 30. marts
  • Tirsdag den 2. april
  • Lørdag den 6. april
  • Søndag den 7. april
  • Tirsdag den 9. april

Kontakt orkestrets administrator Jacob Deichmann for nærmere oplysninger på e-mail jpd@ramboll.dk eller telefon 5161 3643. Vi indgår meget gerne i et samarbejde om at skaffe finansiering.