Musica

Musica-2885_webNår musikalske ambitioner og nytænkning møder 20 engagerede sangere og en prisbelønnet dirigent, opstår magiske øjeblikke. Som da Musica stod på 5-metervippen i en svømmehal og sang om Estonias forlis. Eller da et stort publikum i en fyldt lagerbygning på Carlsberggrunden hørte dekonstrueret sang i totalt mørke. Kammerkoret Musica ønsker konstant at forny og forbedre sig og udforsker derfor de fleste musikalske perioder i den klassiske kormusik.

Fra renæssancemusikkens hyldest til jomfru Maria til nutidig udforskning af stemmen som instrument. Vores koncerter er oftest bygget op omkring et tema og har fokus på formidling og oplevelse. Det skal ikke være kedeligt at gå til korkoncert! Vores konstante stræben efter at kunne mere end at synge pænt og rent har betydet, at vi ved mange lejligheder har høstet guldmedaljer og priser. Men vigtigst for os er publikums reaktioner og positive tilbagemeldinger. Og skabelsen af de magiske øjeblikke.

Samarbejde med kunstnere

Musica lader sig ofte inspirere og udvikle i samarbejde med professionelle musikere, sangere, komponister, forfattere og andre kunstnere:

2016: Samarbejde med skuespiller og fortæller Pernille Stockfleth om Shakespeare-fortællerkoncerten “Such Stuff As Dreams Are Made On”.

2015: Samarbejde med fagottist Signe Haugland om koncertrækken “Nordic Passion”.

2014-2015: Samarbejde med forfatter Anne Lise Marstrand Jørgensen, forfatter Maria Helleberg og skuespiller Anne Marie Helger om projektet “Kvindestemmer”. Maria Helleberg har skrevet tekster og Anne Marie Helger læser op på Musicas CD.

2013-2014: Samarbejdede med lyskunstneren Flemming Brandtbjerg om koncertkonceptet “Ind i mørket”, “I skyggerne” og “Ud i lyset”, hvor vi gav musikken en ny dimension i mødet mellem mørke og lys. Musica sang bl.a. i totalt mørke på kulturnatten på Carlsberg samt i det svage lysskær fra Ipads.

Juni 2013: Koncertprojekt med gæstedirigent Paul Hillier, der bl.a. er fast musikalsk leder af Ars Nova.

I 2012 udgav koret jule-cd’en “Walking In The Air” sammen med operasanger Louise Fribo.

I oktober 2012 skabte Musica i samarbejde med Statens Teaterskoles lyslinje en unik koncert, der blev sunget ved og handlede om vand. Sådan så det ud, da Musica sang fra 5-meter vippen og den smukke Øbro Svømmehal blev forvandlet til en nærværende fortælling bestående af lys, vand og vellyd:

I foråret 2012 opførte Musica en række helt nykomponerede værker af forskellige danske komponister, bl.a. Christian Hilderandt og Pernille Louise Sejlund.

Marts 2009: Projekt med den estiske dirigent og kontratenor Risto Joost, som er en anerkendt kapacitet inden for tidlig musik i Nordeuropa.

Efteråret 2008: Projekt med gæstedirigent Flemming Windekilde, der dirigerer Kammerkoret Hymnia.

Musica har i en årrække samarbejdet med Øresunds Barokorkester om Händels “Messias” i Holmens Kirke, København. Tidligere har vi også sunget sammen med Nordsjællands Symfoniorkester, hvor vi har opført Carl Nielsens “Fynsk Forår” og Lars-Erik Larssons “Forklädd Gud”.

I 2005 uropførte Musica et værk for kor og harpe af den danske komponist Lars Graugaard – et værk komponeret specielt til Musica.