Musikken i hjernen – foredragskoncert med Musica og Anja Philip

Kammerkoret Musica har startet 2019-sæsonen med at øve på et program, som vil fylde meget i årets løb, nemlig foredragskoncerten Musikken i hjernen, som vi opfører seks gange, første gang i Fløng Kirkes Sognets Hus søndag den 31. marts kl. 15.
Se en oversigt over alle koncerter her. Der vil være gratis adgang til alle koncerter.

Anja Philip

Og vi er stolte af at kunne fortælle, at vi har tilknyttet den kendte videnskabsjournalist Anja Philip til projektet. Til koncerterne vil Anja Philip formidle de videnskabelige fortællinger om hjernen.

Sammen med Anja Philip og hjerneforskeren Jan Kehler har vi sammensat en foredragskoncert om, hvordan musik påvirker vores hjerne. Hjernen er vores vigtigste – og på samme tid måske det mindst forståede – organ. Den er kilde til gys og fryd og kontrollerer og fortolker vores krop og sanser i en grad, vi sjældent erkender. Det vil foredragskoncerten forsøge at give et interaktivt indblik i.

I løbet af koncerten hører vi om hjernens virkemåde gennem forskellige temaer knyttet til musik: Om lydens vej ind i hjernen, hvordan vores forventninger og musikkens opbygning påvirker os, om sammenhængen mellem musik, hukommelse og søvn, og ikke mindst om musikkens betydning for vores følelse af fællesskab og sammenhørighed. Koncerten veksler mellem korsatser og fortællinger om hjernen. Publikum vil med egne sanser og hjerne blive inddraget aktivt i koncerten. Programmet rummer både klassiske korværker og nyere musik af komponister som Purcell, Brahms, Webern og Whitacre.

Anja Philip er cand.scient i cellebiologi fra Københavns Universitet og har mange års erfaring med videnskabelig formidling – dels fra DR, hvor hun i en årrække var vært for det videnskabelige program VidenOm på DR2. Dels fra Experimentarium, som hun var med til at planlægge, udvikle og drive – herunder en stor udstilling om hjernen.

Musicas projekt Musikken i hjernen støttes af Fondation Juchum.
Koncerten på Panuminstituttet 24. april 2019 indgår i Forskningens Døgn og gennemføres med støtte fra Uddannelses- og Forskningsministeriet

Lyder det spændende for dig som korsanger? Kammerkoret Musica optager lige nu 1-2 tenorer og 1-2 basser. Læs mere her. Du kan sagtens nå at være med til projektet!