Lyse nætter – toner fra Norden

Lyse nætter – toner fra Norden

I pinsen 2017 havde Musica besøg af Vestoppland Kammerkor fra Norge og Riddarholmens Kammarkör fra Sverige, 60 sangere og 3 dirigenter i alt. De 3 kor ligger i toppen af nordiske amatørkor med bl.a. talrige konkurrencedeltagelser og –præmieringer i bagagen.  En intens weekend udmøntede sig i ikke mindre end 3 koncerter i Helligåndskirken, Helsingør Domkirke og Cisternerne, hvor korene sang hver for sig og sammen.

Koncerterne blev modtaget af publikum med ord som uforglemmeligt, bevægende, fantastisk, afsindigt højt niveau og hårrejsende (på den gode måde!). Weekenden sluttede med et brag af en fest på Café Mandela i Kødbyen. Men samarbejdet er ikke slut! Der kommer også en dokumentarfilm om den nordiske kormusik ud af kortræffet.

I 2018 udbygger Musica vores bidrag til kortræf-koncerterne til et helt koncertprogram med dansk og nordisk kormusik.
Programmet omfatter værker af en perlerække af de største nordiske komponister fra starten af det 20. århundrede frem til nu.
Bl.a. kan nævnes Vagn Holmboe, Per Nørgård, Bernhard Lewkovitch, Wilhelm Stenhammer, Ola Gjeilo, Evert Taube, Eriks Esenvalds, Svend S. Schultz og mange andre. Koncerten indledes som i 2017 med Sunleif Rasmussens Nordiske Hymne med tekst af Kim Leine.

Smagsprøve: Vagn Holmboe: Høbjergning ved Havet
Smagsprøve: Svend S. Schultz; Nattergalen
Smagsprøve: Evert Taube: Så skimrande var aldrig havet

Programmet egner sig både til koncerter i kirker og f.eks. kulturhuse.

Nordisk Kortræf 2017 blev støttet af:
nordiskkulturfond_black_rgb          cl-logo-200pxNMR-Logotype-RGB-ENNordeaFonden_Logo_Black_RGB

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal