Koncept – Klang, poesi og kærlighed – et projekt i samarbejde med Vokalkompagniet

I efteråret 2020 påbegyndte Kammerkoret Musica og Vokalkompagniet et samarbejdsprojekt, der skal munde ud i en fælles koncertrække, som er klar til opførelse i foråret 2022 (udsat et år pga. coronanedlukningen).

I projektet vil vi arbejde med at undersøge forskellene og lighederne mellem den måde et ”klassisk” og et ”rytmisk” kor arbejder, med fokus på hvad vi kan lære af hinanden og hvordan vi kan inspirere hinanden.

Den røde tråd i koncertens repertoire er forskellige aspekter af kærligheden og hvordan den gennem tiden er blevet tolket af danske digtere og komponister
Kernen i koncerterne bliver to nye kompositioner, der går på tværs af korgenrer, og som fremføres af begge kor sammen. Den ene komposition – af Pernille Sejlund – tager afsæt i ”Drømte mig en drøm”, som er nordens/Danmarks ældst kendte folkevise med noder. Den anden komposition er et værk af den engelskfødte komponist (og tidligere sanger i Musica) Michael Cryne med udgangspunkt i Gustav Munch-Petersens digt ”Med lukkede øjne”. 

Derudover synges bl.a satser af bl.a. Carl Nielsen, Pelle Gudmundsen-Holmgreen, Anne Linnet og Aura Dione med tekster af bl.a. Tove Ditlevsen og Frank Jæger.
Der skal være plads i kirken til et kor på 40-50 sangere i forskellige opstillinger.
Koncerterne dirigeres af Filipe Carvalheiro og Vokalkompagniets dirigent David Hendler.

Koncerten er klar til opførelse primo marts 2022 og efter nærmere aftale i resten af 2022.