Tema – Nordiske toner: Den bedste nordiske kormusik

Det nordiske korrepertoire, primært fra det 20. og 21. århundrede, er en uudtømmelig kilde til gode koroplevelser – både for publikum og for os som kor.

I Kammerkoret Musica arbejder vi løbende med at vedligeholde og opdatere vores nordiske repertoire, som både indgår i konkurrenceprogrammer, i temakoncerter og i koncertkoncepter.
Repertoiret består af satser af komponister som Vagn Holmboe, Benhard Lewkovitch, Ola Gjeilo, Knut Nystedt, Jaakko Mäntyjärvi og mange flere. Vi bestræber os desuden på at have værker af kvindelige komponister med i så mange af vores koncertprogrammer som muligt.
Vi kan sammensætte en  nordisk koncert til stort set enhver årstid eller lejlighed,

Smagsprøve: Vagn Holmboe: Høbjergning ved Havet
Smagsprøve: Svend S. Schultz; Nattergalen
Smagsprøve: Evert Taube: Så skimrande var aldrig havet

Nordiske toner – til kirkeåret

Den nordiske kormusik rummer også kirkelige satser, der kan sættes sammen til en koncert til alle årets højtider.
Musica har gennem en årrække arbejdet med og udviklet et program, der enten kan synges som et rent passionsprogram Langfredag eller Allehelgen eller som et påskeprogram, der følger påskedagene fra Jesu indtog i Jerusalem over indstiftelsen af nadveren, korsfæstelsen og påskedags jubel over genopstandelsen.
Programmet omfatter satser af bl.a. Mogens Pedersøn, August Söderman, Sven Erik Bäck, Bo Holten, Knut Nystedt, Merete Kuhlmann med flere.
Musikken suppleres med oplæsninger af bibelteksterne eller af korsatsernes tekster. Afhængig af rummet synges satserne i forskellige opstillinger, alt efter hvad der understreger stemningen i den enkelte sats.

Nordisk kortræf

I pinsen 2017 havde Musica besøg af Vestoppland Kammerkor fra Norge og Riddarholmens Kammarkör fra Sverige, 60 sangere og 3 dirigenter i alt. De 3 kor ligger i toppen af nordiske amatørkor med bl.a. talrige konkurrencedeltagelser og –præmieringer i bagagen.  En intens weekend udmøntede sig i ikke mindre end 3 koncerter i Helligåndskirken, Helsingør Domkirke og Cisternerne, hvor korene sang hver for sig og sammen.

Koncerterne blev modtaget af publikum med ord som uforglemmeligt, bevægende, fantastisk, afsindigt højt niveau og hårrejsende (på den gode måde!).

Nordisk Kortræf 2017 blev støttet af:
nordiskkulturfond_black_rgb          cl-logo-200pxNMR-Logotype-RGB-ENNordeaFonden_Logo_Black_RGB

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal