Tema – Nordiske toner: Den bedste nordiske kormusik

Det nordiske korrepertoire, primært fra det 20. og 21. århundrede, er en uudtømmelig kilde til gode koroplevelser – både for publikum og for os som kor.

I Kammerkoret Musica arbejder vi løbende med at vedligeholde og opdatere vores nordiske repertoire, som både indgår i konkurrenceprogrammer, i temakoncerter og i koncertkoncepter.

Repertoiret består af satser af komponister som Vagn Holmboe, Benhard Lewkovitch, Ola Gjeilo, Knut Nystedt, Jaakko Mäntyjärvi og mange flere. Vi bestræber os også på at have værker af kvindelige komponister med i så mange af vores koncertprogrammer som muligt.

Vi kan sammensætte en verdslig eller en kirkelig nordisk koncert til stort set enhver års- eller højtid.

Smagsprøve: Vagn Holmboe: Høbjergning ved Havet
Smagsprøve: Svend S. Schultz; Nattergalen
Smagsprøve: Evert Taube: Så skimrande var aldrig havet

Nordisk kortræf

I pinsen 2017 havde Musica besøg af Vestoppland Kammerkor fra Norge og Riddarholmens Kammarkör fra Sverige, 60 sangere og 3 dirigenter i alt. De 3 kor ligger i toppen af nordiske amatørkor med bl.a. talrige konkurrencedeltagelser og –præmieringer i bagagen.  En intens weekend udmøntede sig i ikke mindre end 3 koncerter i Helligåndskirken, Helsingør Domkirke og Cisternerne, hvor korene sang hver for sig og sammen.

Koncerterne blev modtaget af publikum med ord som uforglemmeligt, bevægende, fantastisk, afsindigt højt niveau og hårrejsende (på den gode måde!).

Nordisk Kortræf 2017 blev støttet af:
nordiskkulturfond_black_rgb          cl-logo-200pxNMR-Logotype-RGB-ENNordeaFonden_Logo_Black_RGB

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal