Allehelgen 2021 – Mozarts Requiem

I november 2021 genoptager vi vores produktion af Mozarts Requiem, som vi sidst opførte for 2 fulde huse (Lindevang Kirke og Kristkirken) i december 2018. Denne gang får vi selskab af en solistkvartet fra stjerneensemblet Theatre of Voices:

  • Sopran: Else Torp
  • Alt: Kristin Mulders
  • Tenor: Paul Bentley-Angell
  • Bas: Mikkel Tuxen

Vores eget kammerorkester Musica akkompagnerer og Filipe Carvalheiro står i spidsen for det hele.
Her er en smagsprøve fra koncerten i Kristkirken i 2018: Dies Irae fra Kristkirken.

Her kommer muligheden at give dig selv en times ro, fordybelse og afstresning i Mozarts selskab. I sit requiem tager Mozart os gennem forskellige følelser fra vrede til inderlig bøn klædt i de smukkeste toner. Vi tilstræber en uhøjtidelig men samtidig inderlig version, der formidler messens budskab om sorg, trøst og udfrielse, som noget allestedsvedkommende og nærværende. Med denne version af requiet ønsker vi at lave en forholdsvis intim opførelse med et orkester på ca. 20 musikere og et kor på ca. 30 sangere.

Koncerterne foregår i Svenska Gustafskyrkan, Østerbro og Kristkirken, Vesterbro

Billetter sælges via billetto.

Historien bag værket
Mozarts Requiem hører til de allermest opførte og elskede værker indenfor korverdenen. Mysteriet omkring bestillingen og færdiggørelsen af værket har heller ikke gjort fascinationen mindre. Omstændighederne for værkets tilblivelse og kvaliteten på de følgende satserne har forårsaget heftige diskussioner over lang tid. Historien går på at en budbærer fra greve von Walsegg bad Mozart om at skrive et stykke til greven, sådan at den prætentiøse greve uretmæssig kunne bruge stykket som sin egen komposition for at mindes sin døde kone. Det er også historien om et ungt komponistgeni som for første gang skriver en dødsmesse, og finder en helt distinkt musikalsk sprog for den, og hans egen tragiske tidlige død ved 35 års alder, efter at have skrevet ca. to tredjedele af værket. Han døde efter at have skrevet otte takter af satsen Lacrimosa. Da værket var en bestilling, blev Requiet skrevet færdig af to af hans to elever, Franz Xaver Süssmayr og Joseph Eybler.