Koncepter

Musicas konceptkoncerter er korets flagskib

Gennem de sidste ca. 10 år har Kammerkoret Musica igennem et samarbejde mellem kormusik og historie, videnskab, litteratur og andre kunstarter fortalt publikum om bl.a. hjernens funktion, Shakespeares værker, kvindelige komponisters livsvilkår, grænsefladen mellem lys og mørke og vandets element.  

Et koncept skal være en helhedsoplevelse, hvor musikken ofte understøttes af andre kunstarter (skuespil, billedkunst, lyskunst), tekster (biografier, religiøse tekster, videnskabelige tekster) og forskellige koropstillinger og -besætninger. Formålet med koncepterne er at formidle en bestemt idé gennem et kunstnerisk udtryk. Koncerterne er altid båret af musikalsk nysgerrighed, hvor vi bestræber os på at udvide korets repertoire med nye værker. Typisk opfører vi et koncept 2-3 gange i træk, hvorefter det vil være på repertoiret 1-2 år frem, mens vi arbejder med andre programmer sideløbende. 

Nogle af koncepterne stiller særlige krav til kirkerummet eller akustikken, så tag en snak med os om mulighederne, hvis du synes, det lyder spændende.