Musikken i hjernen – foredragskoncert med Anja Philip

Musikken i hjernen – foredragskoncert med Musica og Anja Philip

Anja PhilipSammen med Anja Philip og hjerneforskeren Jan Kehler har vi sammensat en foredragskoncert om, hvordan musik påvirker vores hjerne. Hjernen er vores vigtigste – og på samme tid måske det mindst forståede – organ. Den er kilde til gys og fryd og kontrollerer og fortolker vores krop og sanser i en grad, vi sjældent erkender. Det vil foredragskoncerten forsøge at give et interaktivt indblik i.

I løbet af koncerten hører vi om hjernens virkemåde gennem forskellige temaer knyttet til musik: Om lydens vej ind i hjernen, hvordan vores forventninger og musikkens opbygning påvirker os, om sammenhængen mellem musik, hukommelse og søvn, og ikke mindst om musikkens betydning for vores følelse af fællesskab og sammenhørighed. Koncerten veksler mellem korsatser og fortællinger om hjernen. Publikum vil med egne sanser og hjerne blive inddraget aktivt i koncerten. Programmet rummer både klassiske korværker og nyere musik af komponister som Purcell, Brahms, Webern og Whitacre.

Anja Philip er cand.scient i cellebiologi fra Københavns Universitet og har mange års erfaring med videnskabelig formidling – dels fra DR, hvor hun i en årrække var vært for det videnskabelige program VidenOm på DR2. Dels fra Experimentarium, som hun var med til at planlægge, udvikle og drive – herunder en stor udstilling om hjernen.

Musicas projekt Musikken i hjernen støttes af Fondation Juchum.