Om Musica

Kammerkoret Musica

Kammerkoret Musica blev dannet i 1986. Vi har hjemme på Islands Brygge i København og består af ca. 25 sangere mellem 25 og 60 år. Musica dirigeres af Filipe Carvalheiro. Korets repertoire er primært klassisk a cappella-musik for 4-8 stemmer.

I Musicas gør vi meget ud af at være nytænkende omkring vores koncerter. Vores “konceptkoncerter” er efterhånden blevet korets flagskib. Det er særligt tilrettelagte koncerter, hvor musik, tekster og hele fremførelsen af musikken formidler f.eks. et videnskabeligt eller historisk emne eller en tematisk idé, senest i koncertrækken “Vores levende jord” om klimaforandringerne, eller “Musikken i hjernen” som vi lavede i samarbejde med videnskabsjournalist Anja Philip. Du kan læse om Musicas nuværende og tidligere koncepter under fanen programmer

Musica deltager ofte i internationale korkonkurrencer og har vundet flere priser for bl.a. bedste kammerkor, bedste program og bedste dirigent. Sidst vandt vi i 2018 kategorien “Blandet kor” i konkurrencen Isola del Sole i Grado, Italien.

I Kammerkoret Musica arbejder vi seriøst og på et højt musikalsk niveau – på en uhøjtidelig måde. Prøverne i Musica er effektive og fokuserede, men der er også plads til grin og hygge. Musica er i høj grad et fællesskab, hvor alle bidrager med stort eller småt, fra bestyrelsesarbejde til planlægning af rejser og styring af kageordningen. Af fællesskabet følger et stort engagement, hvor vi forventer meget af hinanden. Til gengæld får vi sangglæde og musikalske oplevelser til overflod!

Samarbejde med kunstnere

Musica lader sig ofte inspirere og udvikle i samarbejde med forskere, professionelle musikere, sangere, komponister, forfattere og andre kunstnere:

2023: Besøg og fælles koncertprojekt med det Schweiziske vokalensemble pourChoeur om nordisk kormusik.

2022: Samarbejde med lektor i religionshistorie Mikael Rothstein, sognepræst Mette Gramstrup og skuespiller Niels Skovgaard Andersen om konceptet “Vores levende jord – en koncert om klimaforandringerne”

2021-2022: Samarbejde med det rytmiske kor Vokalkompagniet og koncertdesigner Astrid Vang-Pedersen om koncerten “Klang, poesi og kærlighed“.

2018-2019: Samarbejde med hjerneforsker Jan Kehler og videnskabsjournalist Anja Philip om foredragskoncerten “Musikken i hjernen”.

2016: Samarbejde med skuespiller og fortæller Pernille Stockfleth om Shakespeare-fortællerkoncerten “Such Stuff As Dreams Are Made On”.

2015: Samarbejde med fagottist Signe Haugland om koncertrækken “Nordic Passion”.

2014-2015: Samarbejde med forfatter Anne Lise Marstrand Jørgensen, forfatter Maria Helleberg og skuespiller Anne Marie Helger om projektet “Kvindestemmer”. Maria Helleberg har skrevet tekster og Anne Marie Helger læser op på Musicas CD.

2013-2014: Samarbejdede med lyskunstneren Flemming Brandtbjerg om koncertkonceptet “Ind i mørket”, “I skyggerne” og “Ud i lyset”, hvor vi gav musikken en ny dimension i mødet mellem mørke og lys. Musica sang bl.a. i totalt mørke på kulturnatten på Carlsberg samt i det svage lysskær fra Ipads.

Juni 2013: Koncertprojekt med gæstedirigent Paul Hillier, der bl.a. er fast musikalsk leder af Ars Nova.

I 2012 udgav koret jule-cd’en “Walking In The Air” sammen med operasanger Louise Fribo.

I oktober 2012 skabte Musica i samarbejde med Statens Teaterskoles lyslinje en unik koncert, der blev sunget ved og handlede om vand. Musica sang fra 5-meter vippen i den smukke Øbro Svømmehal som blev forvandlet til en nærværende fortælling bestående af lys, vand og vellyd.

I foråret 2012 opførte Musica en række helt nykomponerede værker af forskellige danske komponister, bl.a. Christian Hildebrandt og Pernille Louise Sejlund.

Marts 2009: Projekt med den estiske dirigent og kontratenor Risto Joost, som er en anerkendt kapacitet inden for tidlig musik i Nordeuropa.

Efteråret 2008: Projekt med gæstedirigent Flemming Windekilde, der dirigerer Kammerkoret Hymnia.

Musica har i en årrække samarbejdet med Øresunds Barokorkester om Händels “Messias” i Holmens Kirke, København. Tidligere har vi også sunget sammen med Nordsjællands Symfoniorkester, hvor vi har opført Carl Nielsens “Fynsk Forår” og Lars-Erik Larssons “Forklädd Gud”.

I 2005 uropførte Musica et værk for kor og harpe af den danske komponist Lars Graugaard – et værk komponeret specielt til Musica.