Lyse Nætter – Nordisk Kortræf

Helsingør

Helsingør Domkirke Sct. Olai

16:00

16:00 De 3 kor Vestoppland Kammerkor fra Norge, Riddarholmens Kammarkör fra Sverige og Kammerkoret Musica fra København, ialt 65 sangere, synger nordisk kormusik.

I pinsen 3.-5. juni 2017 får Musica besøg af Vestoppland Kammerkor fra Norge og Riddarholmens Kammerkor fra Sverige, hvor vi vil arbejde sammen om den fælles nordiske korklang. De 3 kor ligger i toppen af nordiske amatørkor med bl.a. talrige konkurrencedeltagelser og –præmieringer i bagagen.  Kortræffet vil få deltagelse af ca. 65 sangere + de 3 dirigenter.

Ideen med kortræffet er at mødes, synge sammen og inspirere hinanden, samt at synge musik der kræver flere sangere end vi normalt selv kan stille med. I løbet af kortræffet afholdes 3 koncerter. Koncerten i Helsingør Domkirke Skt. Olai varer ca. 1 time og består af afdelinger med hvert kor og en afdeling, hvor de 3 kor synger sammen. Musikken er nordisk kompositionsmusik fra 20. og 21. århundrede, og koncerten har arbejdstitlen ”Lyse Nætter”. Koncerten har fokus på, hvad der binder os sammen, men også hvilke klange og melodier, der er helt unikke for hver enkelt hjemstavn.

Programmet til koncerten i Helsingør Domkirke Skt. Olai omfatter værker af bl.a

  • Sverige: Thomas Jennefelt, Wilhelm Stenhammar, Evert Taube
  • Norge: Ola Gjeilo, Alfred Paulsen, Edvard Grieg, Knut Nystedt
  • Danmark: Per Nørgård, P.E.Lange-Müller, Bernhard Lewkovitch, Vagn Holmboe
  • Finland: Jaakko Mäntyjärvi

Koncerten indledes med “Nordika/Nordisk Hymne” af den færøske komponist Sunleif Rasmussen og den dansk-norske digter Kim Leine. Takket være stor fleksibilitet fra Sunleif Rasmussen og Edition Wilhelm Hansen har vi fået mulighed for at opføre hymnen i en a cappella-udgave med svensk, norsk og dansk tekst som et direkte udtryk for det nordiske fællesskab, som kortræffet også er en del af.

Dirigenter:
Stefan Boström, Marit Tøndel Bodsberg og Filipe Carvalheiro.

Nordisk Kortræf gennemføres med støtte fra

nordiskkulturfond_black_rgb       A P Møller logoNMR-Logotype-RGB-EN
cl-logo-200pxNordeaFonden_Logo_Black_RGB

 

Venue Details

Sct Anna Gade 12
Helsingør 3000