Musikken i hjernen – foredragskoncert med Anja Philip

København N, Denmark

Jerneauditoriet, Panuminstituttet

17:00
Fri entré, men der skal bestilles billet

17:00 Foredragskoncert med Musica og videnskabsjournalist Anja Philip om hvordan hjernen virker og hvordan musik påvirker den.
Koncerten indgår i Forskningens Døgn

930x180_2019

Sammen med Anja Philip og hjerneforskeren Jan Kehler har vi sammensat en foredragskoncert om, hvordan musik påvirker vores hjerne. Hjernen er vores vigtigste – og på samme tid måske det mindst forståede – organ. Den er kilde til gys og fryd og kontrollerer og fortolker vores krop og sanser i en grad, vi sjældent erkender. Det vil foredragskoncerten forsøge at give et interaktivt indblik i.

I løbet af koncerten hører vi om hjernens virkemåde gennem forskellige temaer knyttet til musik: Om lydens vej ind i hjernen, hvordan vores forventninger og musikkens opbygning påvirker os, om sammenhængen mellem musik, hukommelse og søvn, og ikke mindst om musikkens betydning for vores følelse af fællesskab og sammenhørighed. Koncerten veksler mellem korsatser og fortællinger om hjernen. Publikum vil med egne sanser og hjerne blive inddraget aktivt i koncerten. Programmet rummer både klassiske korværker og nyere musik af komponister som Purcell, Brahms, Webern og Whitacre.

Koncerten indledes med et oplæg ved lektor Ole Kjærulff fra Institut for Neurovidenskab.

Anja Philip

Anja Philip er cand.scient i cellebiologi fra Københavns Universitet og har mange års erfaring med videnskabelig formidling – dels fra DR, hvor hun i en årrække var vært for det videnskabelige program VidenOm på DR2. Dels fra Experimentarium, som hun var med til at planlægge, udvikle og drive – herunder en stor udstilling om hjernen.

Koncerten i Jernesalen indgår i Forskningens Døgn og gennemføres med støtte fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Bemærk: Der er fri entré til koncerten, men der skal bestilles billetter på linket.

Venue Details

Blegdamsvej 3B
København N 2200
Denmark