Kærlighed i tid og rum – koncert i samarbejde med Vokalkompagniet

København, Denmark

Musikhuset København

16:00
100 kr. / 75 kr.

16:00 Kærlighed i tid og rum - koncert i samarbejde med Vokalkompagniet
Koncerten undersøger forskellene og lighederne mellem den måde et ”klassisk” og et ”rytmisk” kor arbejder.

I efteråret 2020 påbegyndte Kammerkoret Musica og det rytmiske kor Vokalkompagniet et samarbejdsprojekt, der munder ud i to koncerter i Musikhuset København i juni 2022.

I projektet arbejder vi med at undersøge forskellene og lighederne mellem den måde et ”klassisk” og et ”rytmisk” kor arbejder, med fokus på hvad vi kan lære af hinanden og hvordan vi kan inspirere hinanden.

Den røde tråd i koncertens repertoire er forskellige aspekter af kærligheden og hvordan den gennem tiden er blevet tolket af danske digtere og komponister
Kernen i koncerterne bliver to nye kompositioner, der går på tværs af korgenrer, og som fremføres af begge kor sammen. Den ene komposition – af Pernille Sejlund – tager afsæt i ”Drømte mig en drøm”, som er nordens/Danmarks ældst kendte folkevise med noder. Den anden komposition er et værk af den engelskfødte komponist (og tidligere sanger i Musica) Michael Cryne med udgangspunkt i Gustav Munch-Petersens digt ”Med lukkede øjne”.

Derudover synges bl.a satser af bl.a. Carl Nielsen, Pelle Gudmundsen-Holmgreen, Anne Linnet og Aura Dione med tekster af bl.a. Tove Ditlevsen og Frank Jæger.

Koncerterne dirigeres af Musicas dirigent Filipe Carvalheiro og Vokalkompagniets dirigent David Hendler.
Koncept for koncerten: Astrid Vang-Pedersen.

Venue Details

Vesterbrogade 59
København 1620
Denmark