Nordic Passion

København

Marmorkirken

20:00
Fri entré

Nordic Passion - Hovland, Pedersøn, Gjeilo og Bäck

Hovedværket i koncerten er den norske komponist Egil Hovlands (1924-2013) ”Agnus Dei” for den usædvanlige kombination solofagot og kor. Værket er skrevet som en fagotkoncert i 4 satser, hvor koret indtager orkestrets rolle som akkompagnatør og modspiller til fagotten. Koret synger udelukkende den ganske korte Agnus Dei-tekst fra den katolske messe – en sætning i hver sats. Hovland skrev værket i 2000-2002.

Derudover byder koncerten på 2 andre nordiske nyklassikere: norske Ola Gjeilo: ”Ubi Caritas” og svenske Sven-Erik Bäck: ”Se vi går upp til Jerusalem”. Endelig synges den danske renæssancemester Mogens Pedersøns 5-stemmige Messe.

Signe Haugland (foto Sydbank)
Signe Haugland (foto Sydbank)

Signe Haugland er født i Egtved i 1964 og er vokset op i miljøet omkring Musikhøjskolens forlag. I 1980 begyndte hun at spille fagot hos daværende solofagottist i Århus Symfoniorkester Axel Momme og i 1985 blev hun optaget på Århus musikkonservatorium og året efter på Det kgl. danske Musikkonservatorium i København. Der var hun elev hos Peter Bastian og efter sideløbende studier i Oslo hos solofagottist Eirik Birkeland, vandt hun en stilling i Sjællands Symfoniorkester (det nuværende Copenhagen Phil). Udover at beklæde stillingen som alternerende solofagottist i Copenhagen Phil har Signe ved flere lejligheder optrådt som solist og har spillet med talrige ensembler. Signe er medlem af Athelas Sinfonietta Copenhagen og den Danske Blæseroktet. Signe er engageret i pædagogisk arbejde, både som fagotlærer og igennem Copenhagen Phils outreach program. Signe modtog i 2013 Sydbanks Musikpris for sit engagerede musikerskab.

Venue Details

Frederiksgade 4
København 1265