Kvindestemmer – musik af kvindelige komponister gennem 1.000 år

Roskilde

Himmelev Kirke

16:00
Gratis adgang

16.00 Kvindestemmer - kormusik af kvindelige komponister gennem 1.000 år

Kvindestemmer_logo

Koncerten består af kormusik udelukkende skrevet af kvindelige komponister. Fokus er på musikken – men vi vil også fortælle lidt om historierne bag værkerne: Hvem var komponisterne, og hvad var det for en musikalsk drivkraft, der fik disse kvinder til at realisere deres ambitioner på trods af samtidens forhindringer?

I løbet af koncerten hører vi musik af kvindelige komponister fra omkring år 800 og til i dag. Fra middelalderen skal vi høre ortodokse toner af den græske nonne Kassia og gregoriansk sang af den tyske nonne Hildegard von Bingen. Fra renæssancen hører vi musik af italienerne Sulpitia Cesis, Francesca Campana og søstrene (eller måske var det samme person?) Vittoria og Raphaela Aleotti. Fra romantikken skal vi bl.a. høre musik af tyskeren Fanny Hensel, der stod i skyggen af sin bror Felix Mendelssohn. Og endelig fra nutiden musik af skotten Thea Musgrave og danskeren Pernille Sejlund. Satserne i koncerten forbindes med oplæsning af nyskrevne tekster af forfatteren Maria Helleberg.

Kammerkoret Musica har indspillet en del af programmet på en CD, som udkom i 2015. På CDen er Maria Hellebergs tekster indtalt af Anne Marie Helger. Læs mere om projektet og CDen her:

 

Venue Details

Østre Kirkevej 2
Roskilde 4000